četrtek, 14. julij 2011

utrinki iz 2009 - 149 NAPAD TROJK

Na pomoč, trojke me napadajo! Takole je bilo pri eni:


 



           
V starosti 33 let je bil Jezus odrasel; ni bil več otrok, ni še bil starec. Triintrideset let je perfektna fizična doba za zrelost, vse pred 33 je mlado, vse nad 33 je staro. Po nekaterih kronoloških izračunih je bil Jezus križan v starosti 33 let, umrl, tretji dan vstal od mrtvih, še 40 dni poučeval učence, potem pa mrknil v nebesa. V nebesih imajo torej vsi fizični izgled 33-letnikov. 

Kaj, a se komu zdi nenavadno? Ima kdo probleme s tem? Bi bil kdo v večnosti raje trebušast angelček s snežno belimi krilci in harfo? Ali pa naglušen senilen starček z večnimi bolečinami v križu in s crknjeno prostato? Kak hočete, meni je vseeno, tak piše na interenetu. Saj če piše na internetu, bo že držalo, a ne?
Nedolžen

 »A veš, da 33 niti ni tako grozna cifra? Še praštevilo ni!!!« Tako mi je bilo rečeno. Seveda ni grozna, fenomenalna je, lahko se pustiš križat, vstaneš od mrtvih in se greš nebesa. Lahko se razlagaš z bogom. Ampak z bogom je tako, izjemna teološka metoda je vsako stvar razložiti z bogom, boga pa razložiti kot nerazložljivega. Neskončno uporabno, ne? Sej sem rekla, da je vse relativno, pa mi še kr nihče ne verjame. Tako pač je pri triintridesetih. Misliš, da premoreš že kaj modrosti, pa ne moreš biti nikoli prepričan, koliko je sploh uporabna. Najbrž je pri 66ih ali 99ih enako, torej približno takole, kot je že ugnal Douglas Adams kratko božje sporočilo: »Opravičujemo se za vse nevšečnosti«.

Jutri bo že 33 + 1 dan +1 ena torta. Pa še kaj. Life goes on, it happens every day (prepevajo Kinks).

Ni komentarjev:

Objavite komentar