petek, 15. julij 2011

203 zeleno


Zelena je barva potrpežljivosti. Predstavlja naravo, srečo, varnost ter ravnotežje. Izbrani zeleni odtenki lahko hkrati umirjajo ali poživljajo. Zelena spodbuja lastnosti, kot so pripravljenost pomagati, vzdržljivost, tolerantnost in zadovoljstvo. V medicinski barvni terapiji velja zelena barva za tisto, ki uravnoteži živčevje, srčni ritem in ledvice. Nevtralnost zelene ne izzove nikakršnih telesnih težav ali protireakcij. Z njo si lahko naberemo novih moči, se prenovimo. Ker pogled vanjo ni nikoli naporen, ne utruja, ampak okrepi oči za vse ostale vtise.
   

 
 
 

           
Nekako takole pravijo o barvi, ki daje nežen pečat sicer nevtralnim poslovnim prostorom. Projektna naloga izpod peresa strojnika je bila definirana skoraj do zadnje matice tudi pri pohištvu, zato za oblikovanje samega interierja ni bilo prav dosti svobode. Tisto nekaj malega, kar se je dalo iztisniti in prešvinglati, pa je pravzaprav izničilo sterilnost in vdihnilo prostorom prijetno, življenjsko energijo.
Toliko po dolgem času za vtis o tem, kaj med drugim nastaja izza moje pisalne mize. Časi gradbeništvu niso naklonjeni, še manj pa arhitektom. Biti arhitekt v inženiring firmi, nad katero stoji gradbena operativa, pa je svetlobna leta daleč od predstave o tisti lepo zveneči besedi »arhitekt«. Je že res, da v tem koščku Evrope niti kot hudo kreativen in agresiven posameznik ne bi imela šans, da postanem druga Zaha Hadid, se pa skozi takšne in drugačne izkušnje ter predvsem pester nabor različnih projektov počasi kalim v tisto nekaj, na kar bi na stara leta lahko bila vsaj kanček ponosna.




bambusi na stenah so izdelni po mojih načrtih - se moram zahvaliti vodji projekta, da mi je izborila ta edini kreativni element v sicer sterilni projektni nalogi


s pultom za pisanje investitor ni najbolj zadovoljen - ploščo bodo zamenjali za polno (čista prevlada funkcionalnega obrtništva nad sicer uporabno estetiko)


 





 


pa še utrinek iz sanitarij, o teh še nisem slišala slabe kritike

Ni komentarjev:

Objavite komentar